26 februari t/m 11 april
Veertigdagentijd
 
bijbels   |   boeken   |   contact
Toeleven naar Pasen
Volgende week, woensdag 26 februari, begint de Veertigdagentijd. Een periode om je voor te bereiden op Pasen en meer tijd te maken voor God. Maar hoe doe je dat? De boekentips in deze nieuwsbrief gaan je daarbij helpen! Doe jij mee?
Lees meer  
Ik bid je toe dat je tijdens het lezen zult beseffen wie je zelf bent, doordat je ziet wie Hij is. Dat je hart aan het eind van de lijdenstijd overstroomt van liefde en ontzag, en je tegen de mensen in je omgeving zult zeggen: 'Kom en zie op Jezus.'
- Maartje Kok -
Kom en zie
Dit leesplan van ZijLacht neemt je bij de hand en zegt: ‘Kom en zie!’ Zie op Jezus, de onaanzienlijke Man aan het kruis. Zie op de Vader die wilde dat Zijn Zoon de weg van de dood ging. Zie op de Geest die in Jezus was en opwekkingskracht geeft.

Het zien op Jezus doen we door te kijken door de ogen van de gelovige van vroeger en nu. Wat zagen zij van Jezus en wat zegt ons dat? Deze veertig dagen ga je op weg en kijk je naar Jezus door middel van overdenkingen, gedichten, vragen en opdrachten. Zo leer je in deze dagen zien wat het betekent dat Christus ons lief heeft gehad tot in de dood. Eén ding is zeker: we zullen nooit uitgekeken raken!
Leesfragment  
Bestel  
Maartje Kok | 128 pagina's | € 18,99
Lectio divina
Bijbellezen met je hart. Zo kun je lectio divina omschrijven. Met heel je hart luisteren naar wat de Heer wil zeggen. En ook: naar Jezus kijken om zijn ogen liefdevol op jou gericht te zien.

Lectio divina is een manier van bijbellezen die al door de vroegste monniken werd beoefend en kent vier stappen: lectio (lezen), meditatio (mediteren), oratio (bidden), en contemplatio (stilte).

Deze boeken helpen jou in de Veertigdagentijd om met de Bijbel op weg te gaan naar Pasen:
40 oefeningen in lectio divina
In dit boek wordt lectio divina eenvoudig uitgelegd en krijg je veel voorbeelden die inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Geschreven door o.a. predikant Jos Douma, monnik Anselm Grün, auteur John Lapré, de Zweedse theoloog Peter Halldorf, monnik Thomas Quartier en radiopresentator en dominee Elsbeth Gruteke.

3e druk | 160 pagina's | € 17,99
Leesfragment  
Bestel  
40 uitspraken van Jezus
In dit boek vind je veertig oefeningen in lectio divina. Bij elke oefening staat een uitspraak van Jezus uit de evangeliën centraal.

Geschreven door o.a. predikant Jos Douma, zr. Nadia Kroon (kerkelijk werker in de PKN én ingetreden in een klooster), predikant Robbert-Jan Perk en broeder Columba, een van de jongste monniken in ons land.

1e druk | 192 pagina's | € 17,90
Leesfragment  
Bestel  
40 locaties
Net als vorig jaar wil Contemplatio de praktijk van lectio divina stimuleren in de Veertigdagentijd. De bedoeling is dat er weer 40 locaties (kerken, kloosters, pioniersplekken, retraitelocaties én huiskamers) zullen zijn waar in gelegenheid is om samen met anderen de lectio divina te beleven.
Lees meer  
Bonhoeffer
De Duitse predikant en theoloog Dietrich Bonhoeffer spreekt met zijn krachtige teksten nog steeds heel veel mensen aan, ook al is hij inmiddels bijna 75 jaar geleden overleden. Laat je in de Veertigdagentijd inspireren door zijn woorden!
Bekijk hier de boeken van Bonhoeffer voor de Veertigdagentijd  
Bonhoeffer lezen is anders dan veel dagboeken die je misschien kent. Altijd gaat het echt ergens over, altijd is er wel een gedachte die blijft hangen. Met de behapbare stukjes uit Onderweg met Bonhoeffer heb je echt geen excuus meer om niet van deze grote leraar kennis te nemen.
- Dick Schinkelshoek (Nederlands Dagblad) -
Schrijven
Coby Kremer | 80 pagina's | € 10,99
"Bidden, bijbellezen, mediteren en vasten zijn geestelijke oefeningen om je aandacht op God te richten. Het is iets wat niet vanzelf gaat. Je moet je erin oefenen. Ik wil daar 'schrijven' aan toevoegen; als je pen en papier pakt, helpt het je om je aandacht te richten op wat echt belangrijk is", aldus Coby Kremer. Daarom schreef zij 40 dagen onderweg met Jezus, een schrijfdagboek voor de Veertigdagentijd.

Je leest over Jezus' laatste dagen op aarde en schrijft over wat zijn woorden voor jou betekenen. Doordat je een week lang in één verhaal duikt, gaan de gebeurtenissen echt voor je leven. 
Inkijkje  
Bestel  
Overschrijfbijbel
288 pagina's | € 10,90
Door regelmatig een bijbelgedeelte over te schrijven, krijgen de woorden meer kracht en betekenis. Met deze Overschrijfbijbel in Willibrordvertaling kun naast de bijbeltekst de Psalmen zelf uitschrijven.
Bekijk  
Wat past bij jouw gezin?
Hanna Holwerda | 64 pagina's | € 9,50
Met dit gezinsdagdoekje bekijk je de tabernakel en bouw je hem stap voor stap na met de onderdelen uit de kijkdoos. Op deze manier ontdek je de lijnen die lopen van de tempel- en tabernakeldienst naar Jezus en het offer dat Hij bracht op Golgota. Elke dag is er een bijbeltekst en zijn er doe- en denkopdrachtjes voor verschillende leeftijden. Zo sta je samen stil bij het wonder van Pasen.
Inkijkje  
Bestel  
De paaseitjes liggen al weken in vijftig smaken naar je te lonken in de schappen; het voorjaar hangt voorzichtig in de lucht. Een heerlijk vooruitzicht. Toch jeukt het, want midden in het voorjaarsgedruis is het Goede Vrijdag en Pasen. Hoe kun je – tussen alle ruis door – toeleven naar het feest van Jezus’ overwinning op de dood?

In ons nieuwe magazine Sestra mama vind je een artikel met tips om bewust de Veertigdagentijd te beleven als gezin. Wie weet helpen de ideeën je op weg om uit te zoeken wat bij jouw gezin.
Lees de tips uit Sestra mama hier gratis  
Leef als gezin toe naar Pasen met de nieuwe veertigdagenkalender van Tear. Het thema is dit jaar Bergopwaarts. In de Bijbel vinden we prachtige ontmoetingen tussen God en mensen op of bij een berg. De redactie van Sestra mama heeft samen met Tear een speciale kinderversie gemaakt bij de veertigdagenkalender van Tear. Een aanrader om als gezin te doen!
Bekijk  
Prentenboeken over Pasen
Pasen
1-3 jaar | € 6,50
Bekijk  
 
Pasen - Klaar voor de start, zoeken maar!
2-5 jaar | € 7,99
Bekijk  
Het verhaal van Pasen
3-6 jaar | € 4,50
Bekijk  
 
De tuin en het kruis
5-9 jaar | € 5,95
Bekijk  
Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen
Postbus 484, 8440 AL Heerenveen
+31 (0)88 326 33 40
nieuwsbrief@royaljongbloed.com
groen   sestra
ark media   columbus
elisabeth
...